ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Σειρά Ποιοτικών Επετειακών Εκδηλώσεων τις επόμενες μέρες στην Ύδρα

Ο Δήμος Ύδρας διοργανώνει την Παρασκευή 09 Ιουλίου επιστημονική εκδήλωση με ομιλία του Δρ. Κωνσταντίνου Στεφανή με θέμα: «Ξένοι Περιηγητές στην Ύδρα πριν την Επανάσταση του 1821». Η εν λόγω εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Τέχνης και Συναυλιών «Μελίνα Μερκούρη» στις 20:30 το βράδυ και θα μεταδοθεί και μέσω του διαδικτύου από τον κάτωθι ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://www.facebook.com/dimosydras

Το Σάββατο 10 Ιουλίου 2021 και ώρα 19:00 εγκαινιάζεται από τον οργανισμό Hydra for Artists of the Mediterranean (HYam) παρούσια της ιδρύτριας του κ. Pauline Symons στην οικία Τομπάζη, παράρτημα της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στην Ύδρα, στο πλαίσιο του εορτασμού της διακοσιοστής επετείου της απελευθέρωσης της Ελλάδας, η ομαδική έκθεση "Χορεύοντας μέσα στα δεσμά". Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Αυγούστου.

Την ίδια μέρα στις 21:00 στο Ιστορικό Αρχείο και Μουσείο Ύδρας θα ακολουθήσει η μουσικοθεατρική παράσταση “Ελεύθεροι Πολιορκημένοι” από το σωματείο ΥΔΡΑ 21 σε συνεργασία με το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας.

Τέλος την Κυριακή 11 Ιουλίου στις 21:00 το βράδυ υποδέχoμαι μαζί με την Επιστημονική Υπεύθυνη του προγράμματος κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη τους συμμετέχοντες του 7ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου στο πλαίσιο του συνεδρίου με θέμα «Γλώσσα και Ελευθερία» στην Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη. Θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση «Δημήτρης Υψηλάντης – Μαντώ Μαυρογένους» από τους δημοσιογράφους Μάριο Τζανακάκη και Νατάσσα Σπαγαδώρου. (Απόσπασμα από την θεατρική παράσταση «Επτά» του θεατρικού συγγραφέα Γιώργου Α. Χριστοδούλου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου).

Σε όλες τις εκδηλώσεις θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας κατά της πανδημίας.

Επιστροφή

"Η Ύδρα για το '21"

Αναστοχασμός της Ιστορίας με το βλέμμα στο μέλλον

"Η Ύδρα για το '21"

Για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ο Δήμος Ύδρας, σχεδιάζει ένα επετειακό πρόγραμμα που θα εκτείνεται από το Β’ εξάμηνο του 2020 έως τον Δεκέμβριο του 2021.


Email επικοινωνίας