ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

"Η Ύδρα για το '21": Συνεδρίασε με μεγάλη επιτυχία η Συμβουλευτική Επιτροπή του Δήμου Ύδρας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Δήμου, "Η Ύδρα για το '21". Η εν λόγω επιτροπή, έχει ως αποστολή της να προτείνει ένα σχέδιο εκδηλώσεων και δράσεων για τον εορτασμό της Συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Επανάσταση στην Ύδρα.

Τα μέλη της Επιτροπής είναι πρόσωπα εγνωσμένου κύρους από το χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, της επιστήμης και του επιχειρηματικού κόσμου.

«H Ύδρα για το ’21», η επιτροπή, η φιλοσοφία και η γνωστοποίηση αξόνων δράσεων για τη διοργάνωση των επετειακών εορτασμών, θα παρουσιαστεί επίσημα από τον Δήμαρχο Ύδρας, Γιώργο Κουκουδάκη, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18.00 στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

Η πολλαπλή συμβολή της Ύδρας με τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν για να τονιστούν μέσω εκδηλώσεων, ημερίδων και πονημάτων, θα συνεισφέρουν στην ανάδειξη της σημασίας της Επανάστασης ως ελληνικού και διεθνούς γεγονότος. Σκοπός είναι οι εκδηλώσεις αυτές να αφήσουν το στίγμα τους ως μια γραπτή παρακαταθήκη με νέα στοιχεία και συμπεράσματα.

Η επιτροπή στην αγγλική γλώσσα φέρει τον τίτλο «Hydra Rock of Liberty 1821-2021» και τον αντίστοιχο στα Αγγλικά και Γαλλικά.

Ταυτόχρονα, μια διανησιωτική επιτροπή των Δήμων Ύδρας, Σπετσών και Ψαρών θα σχεδιάσει και θα προγραμματίσει κοινές εκδηλώσεις.

Επιστροφή

"Η Ύδρα για το '21"

Αναστοχασμός της Ιστορίας με το βλέμμα στο μέλλον

"Η Ύδρα για το '21"

Για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ο Δήμος Ύδρας, σχεδιάζει ένα επετειακό πρόγραμμα που θα εκτείνεται από το Β’ εξάμηνο του 2020 έως τον Δεκέμβριο του 2021.


Email επικοινωνίας