ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Εγκρίθηκε επισήμως από την "Επιτροπή ΕΛΛΑΔΑ 1821 - 2021" η πρότασή μας για το "Παγκόσμιο Δίκτυο Πόλεων Φιλελλήνων", με δεκαετές πλάνο δράσεων σε εκατοντάδες Δήμους της Ελλάδας και του κόσμου

Ενημερώνω τις ελληνικές δημοτικές αρχές, τους δημότες, τα μέλη ενδιαφερόμενων πολιτιστικών φορέων και τους αναγνώστες σας, πως εγκρίθηκε επισήμως από την "Επιτροπή ΕΛΛΑΔΑ 1821 - 2021" η πρότασή μας για το "Παγκόσμιο Δίκτυο Πόλεων Φιλελλήνων", με δεκαετές πλάνο δράσεων σε εκατοντάδες Δήμους της Ελλάδας και του κόσμου.

Το θέμα μας εντάσσεται στους επίσημους εορτασμούς των 200 χρόνων σύγχρονης ιστορίας του Ελληνισμού.

Θα ιχνηλατήσουμε αρχικά με εκατοντάδες σχολικές ομάδες, συντονισμένες μέσω διαδικτύου σε παγκόσμια κλίμακα τους τόπους έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα, όπου έζησαν οι Φιλέλληνες και οι Έλληνες της Διασποράς κατά τα επαναστατικά χρόνια στο εξωτερικό, παντού στον κόσμο και θα ενώσουμε τις πόλεις προέλευσης με τους ελληνικούς Δήμους και τόπους δράσης έως και αυτοθυσίας.

Θα διεξάγουμε δημόσιες εκδηλώσεις και ανταλλαγές επισκέψεων δημοτικών αποστολών προς τιμή τους και θα ονομαστούν οδοί, πλατείες, ιδρύματα, σχολεία, πανεπιστήμια, βραβεία, φεστιβάλ... με τα ονόματα των πρωταγωνιστών της εθνικής επανάστασης του ελληνισμού σε όλον τον κόσμο όπου έδρασαν Φιλέλληνες και Έλληνες επαναστάτες της Διασποράς, στις πέντες ηπείρους του πλανήτη.

Ενημερωθείτε σχετικά κι αν κρίνετε πως εμπλέκεται αυτοδίκαια και ο τόπος σας, ευχαρίστως να σας δώσουμε άμεση σχετική αναλυτική πληροφόρηση: https://www.facebook.com/groups/lega.italoellenica/permalink/10164468677820624

Αν επιθυμείτε ενεργή εμπλοκή στους εορτασμούς του "Παγκόσμιου Δικτύου Δήμων Φιλελλήνων" είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε επιθυμητή ενημέρωση και ενδεχομένως συμφωνία ένταξης των δικών σας στόχων στο σχέδιο δράσης μαζί με άλλους ελληνικούς Δήμους και εταίρους Δήμους από όλον τον κόσμο.

Πρόκειται να προσκληθούν Δήμοι που είναι ήδη αδελφοποιημένοι μεταξύ τους, είτε επιθυμούν αδελφοποίηση σε διμερή σχέση ή σε μορφή αστέρος, πολυμερή σε διεθνές επίπεδο με ορίζοντα προγραμματισμού τουλάχιστον μια δεκαετία, με κεντρικό θέμα τον Φιλελληνισμό.

Η δράση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της διπλωματίας πολιτών που αναλάβαμε εθελοντικά το 1984 με την ίδρυση του ΕλληνοΪταλικού πολιτιστικού Σωματείου μας, την προώθηση εκατοντάδων αδελφοποιήσεων Σχολείων και Δήμων ανάμεσα σε Ελλάδα και Ιταλία ως τώρα και συνεχίζει τον ευγενικό αγώνα αδελφοσύνης των λαών από τη λαϊκή βάση και τους τοπικούς θεσμούς αυτοδιοίκησης. Όχι αποκλειστικά μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας πλέον, αλλά παγκοσμίως, στο πνεύμα δημοκρατικής αλληλεγγύης και προόδου, με τη συμπόρευση των κρατικών και ευρωπαϊκών υπερεθνικών θεσμών που μάς στηρίζουν και συμπαραστέκονται με την Αιγίδα τους και την έμπρακτη συνεργασία τους αλλά και άλλων χωρών που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη στήριξη του Αγώνα ανεξαρτησίας της σύγχρονης Ελλάδας.

Διευρύνεται σήμερα ο ορίζοντας των δράσεών μας όχι αποκλειστικά στις παραδοσιακά αδελφικές ΕλληνοΪταλικές δράσεις πλέον, που υπηρετήσαμε ενεργά και αποτελεσματικά από το 1984 ως τώρα, αλλά σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, με διάρκεια προγραμματισμού τουλάχιστον δεκαετίας.

Ευάγγελος Αλεξανδρής
Εκπαιδευτικός, Κοινωνιολόγος, Δημοσιογράφος
Πρόεδρος ΕλληνοΪταλικού Συνδέσμου
Συντονιστής του δεκαετούς Προγράμματος
"Παγκόσμιο Δίκτυο Φιλελλήνων Πόλεων"
Κινητά: 00306973570912 και 00393356797917___________________________________________________________

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

1. Οκτώβρης, Νοέμβρης, Δεκέμβρης 2020:

Δηλώσεις ενδιαφέροντος για συμμετοχή Σχολείων, Πανεπιστημίων, Πολιτιστικών και Μορφωτικών Συλλόγων, Τοπικών Επιτροπών Πολιτών, Δημοτικών Αρχών. Κάθε φορέας που κρίνει σκόπιμο να συμμετέχει στον προγραμματισμό μας επικοινωνεί μαζί μας και βρίσκουμε μαζί τον καταλληλότερο τρόπο συνεργασίας μαζί με τους εταίρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στον προγραμματισμό των κοινών εκδηλώσεων στις πόλεις που επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά με εκδηλώσεις.

2. Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος 2021:

Στο τρίμηνο αυτό ορίζονται οι συγκεκριμένες δημόσιες εκδηλώσεις σε πόλεις Φιλελλήνων κι Ελλήνων της Διασποράς, με παρουσιάσεις τοπικά των πρωταγωνιστών της πρόσφατης ιστορίας του Ελληνισμού. Συντονίζονται οι διασχολικές εργασίες και προετοιμάζονται οι εισηγήσεις για την παρουσίαση των ιστορικών δεδομένων σε δημόσιο χώρο από την ημέρα έναρξης των εκδηλώσεων, την 25 Μαρτίου 2021 και για τουλάχιστον 10 χρόνια παγκοσμίως. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να γίνει γνωστή η προσφορά των πρωταγωνιστών, να συμμετέχει ο τοπικός πληθυσμός, να προωθηθεί το αίτημα αναγνώρισης με την ονομασία τους δημοσίων χώρων όπως οδοί, πλατείες, δημόσια κτίρια, σχολεία, πανεπιστήμια, ίδρυση βραβείων, θεσμός νέων φιλελληνικών εκδηλώσεων προς τιμή τους. Παράλληλα, θα παραχθεί ψηφιακό υλικό διάρκειας 30' το οποίο θα συγκεντρώνεται στο αρχείο του προγράμματος και θα προβάλλεται στο παγκόσμιο διαδίκτυο από τις κρατικές και δημόσιες υπηρεσίες που στηρίζουν με την Αιγίδα τους τις εκδηλώσεις μας.

3. Δεκαετία ανάπτυξης Παγκόσμιου Δικτύου Πόλεων Φιλελλήνων 2021 - 2031

Μετά την 25 Μαρτίου και για τουλάχιστον 10 χρόνια περνάμε στη διεθνοποίηση του προγράμματος με ανταλλαγές αντιπροσωπιών, υπογραφή Μνημονίων σταθερής συνεργασίας σε επίπεδο Δήμων με σκοπό την αδελφοποίησή τους στο όνομα των Φιλελλήνων, την αναγνώριση κι αποτίμηση της προσφοράς τους στον σύγχρονο φιλελεύθερο παγκόσμιο πολιτισμό, τη διοργάνωση σταθερού Δικτύου συνεργασίας σε επίπεδο διμερών σχέσεων των τόπων όπου έζησαν και αγωνίστηκαν οι πρωταγωνιστές, αλλά και σε μορφή αστέρος ανάμεσα σε όλα τα μέλη του Παγκόσμιου Δικτύου Πόλεων Φιλελλήνων.

Διπλωματία Πολιτών για την εμπέδωση της Ειρήνης, αλληλεγγύης των λαών, για πρόοδο κι ευημερία με γνώμονα την ελευθερία, την αυτογνωσία με κάθε είδους εκδηλώσεις ιστορικού περιεχομένου, επιστημονικών εκδηλώσεων, δημοσιεύσεων, παρουσιάσεων στο ευρύ κοινό θεμάτων διεθνούς ενδιαφέροντος που άπτονται της επικαιρότητας και πηγάζουν στο γνωστικό μας θεματικό υλικό. Προωθούμε τα ενδιαφέροντα των Φιλελλήνων κι Ελλήνων της Διασποράς, επενδύοντας στη γνώση και στον προγραμματισμό μιας νέας περιόδου αναγέννησης εμπνευσμένη από τη μαρτυρία του αγώνα του 1821 σε ορίζοντα τουλάχιστον δεκαετίας. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας, πάμε μπροστά μαζί, κι ευχαριστώ για τη συνεργασία σας!

Ευάγγελος Αλεξανδρής
Εκπαιδευτικός, Κοινωνιολόγος, Δημοσιογράφος
Πρόεδρος ΕλληνοΪταλικού Συνδέσμου
Συντονιστής του δεκαετούς Προγράμματος
"Παγκόσμιο Δίκτυο Φιλελλήνων Πόλεων"
Κινητά: 00306973570912 και 00393356797917

Επιστροφή

"Η Ύδρα για το '21"

Αναστοχασμός της Ιστορίας με το βλέμμα στο μέλλον

"Η Ύδρα για το '21"

Για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ο Δήμος Ύδρας, σχεδιάζει ένα επετειακό πρόγραμμα που θα εκτείνεται από το Β’ εξάμηνο του 2020 έως τον Δεκέμβριο του 2021.


Email επικοινωνίας