ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Σέ γνωρίζω ἀπό τήν Ὄψι:
Πρόσωπα του ’21

Το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021 έγιναν στη Δημοτική Αγορά της Ύδρας τα εγκαίνια της έκθεσης «Σέ γνωρίζω ἀπό τήν Ὄψι: Πρόσωπα του ’21» σε επιμέλεια Ίριδας Κρητικού και Ιφιγένειας Βογιατζή.

Περισσότερα

Η Ύδρα τιμάει και γιορτάζει την Ελληνική Επανάσταση με ένα εντυπωσιακό μετάλλιο σχεδιασμένο από την Έλενα Βότση

Η Ύδρα τιμάει και γιορτάζει την Ελληνική Επανάσταση με ένα εντυπωσιακό μετάλλιο, σχεδιασμένο από μία σπουδαία καλλιτέχνιδα, την Έλενα Βότση, που αγαπάει και τιμάει τον τόπο της, την Ύδρα.

Περισσότερα

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Η Ύδρα τίμησε τους Φιλέλληνες και τα Φιλελληνικά Κινήματα στην διάρκεια του Επανασταστικού Αγώνα. Τιμώμενη χώρα η Αυστρία.

Το Σάββατο 31 Ιουλίου 2021, έγινε το Επιστημονικό συνέδριο "Ο Αυστριακός Φιλελληνισμός κατά την Ελληνική Επανάσταση" και στη συνέχεια δόθηκε το κονσέρτο με το Αυστριακό κουαρτέτο, Nikos Skalkottas, Franz Schubert, Konstantia Gourzi, Ludwig Van Beethoven.

Περισσότερα

ΤΡΙΤΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής 1821-2021

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την 8/8/2021 και η έκθεση θα λειτουργήσει μέχρι και 31/8/2021

Περισσότερα

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Η Ύδρα τιμά τους Φιλέλληνες και τα Φιλελληνικά Κινήματα στην διάρκεια του Επανασταστικού Αγώνα. Τιμώμενη χώρα η Γερμανία.

Παγκόσμια πρεμιέρα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ ΓΟΥΡΖΗ "ΥΔΡΑ, Ο ΒΡΑΧΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ".

Περισσότερα

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Επιστημονική Εκδήλωση: «Ξένοι Περιηγητές στην Ύδρα πριν την Επανάσταση του 1821»

Ο Δήμος Ύδρας διοργάνωσε την Παρασκευή 09 Ιουλίου επιστημονική εκδήλωση με ομιλία του Δρ. Κωνσταντίνου Στεφανή με θέμα: «Ξένοι Περιηγητές στην Ύδρα πριν την Επανάσταση του 1821».

Περισσότερα

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Σειρά Ποιοτικών Επετειακών Εκδηλώσεων τις επόμενες μέρες στην Ύδρα

Περισσότερα

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Οι σχέσεις της Ύδρας με την Ρωσία πριν και κατά τη διάρκεια της Επανάστασης.

Επιστημονική Εκδήλωση που έγινε στο χώρο του Ι.A.Μ.Υ. στις 24 Ιουνίου 2021 με θέμα "Οι σχέσεις της Ύδρας με την Ρωσία πριν και κατά τη διάρκεια της Επανάστασης".

Περισσότερα

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Η Ιερά Μητρόπολης Ύδρας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ύδρας διοργάνωσαν εσπερίδα με θέμα: "Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ"

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.ΕΦΡΑΙΜ πραγματοποιήθηκε επιτυχώς το εσπέρας της 23ης Ιουνίου 2021, στην Συνεδριακή αίθουσα του Ι. Καθεδρικού Ναού Ύδρας, η Εσπερίδα που οργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ύδρας με θέμα: "Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ"

Περισσότερα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Επιστημονική Εκδήλωση για τη Συνεισφορά της Ύδρας στη σύναψη των «Δανείων της Ανεξαρτησίας» στην Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη.

Η συνεισφορά της Ύδρας στη σύναψη των "Δανείων Ανεξαρτησίας" και οι σχέσεις της με τη Βρετανία Γενικότερα, στο πλαίσιο του εορτασμού των Μιαουλείων στις 18 Ιουνίου 2021.

Περισσότερα

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας συνδιοργανώνει με το Πολεμικό Μουσείο Έκθεση για τον Φιλελληνισμό, που φιλοξενείται στον χώρο του Ιστορικού Αρχείου - Μουσείου

Η Έκθεση για το Φιλελληνισμό διοργανώθηκε με αφορμή τα 200 χρόνια Ανεξαρτησίας της Ελλάδος, υλοποιήθηκε με την αγαστή συνεργασία των δύο Μουσείων και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Ιουνίου.

Περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Το πρόγραμμα των Μιαουλείων 2021, για τις επετειακές εκδηλώσεις 1821-2021

Τα Μιαούλεια είναι η μεγάλη γιορτή της Ύδρας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο προς το τέλος του Ιουνίου στην Ύδρα. Είναι εκδήλωσεις που είναι αφιερωμένες στην ναυτική πολεμική δράση του Ναύαρχου Ανδρέα Μιαούλη και των άλλων Υδραίων Ναυμάχων που προσέφεραν πολλά στον Αγώνα για την Απελευθέρωση του Έθνους.

Περισσότερα

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Τελετή Παράδοσης στο Ιστορικό Αρχείο και Μουσείο Ύδρας (Ι.Α.Μ.Υ) των Μεταφρασμένων Οθωμανικών Αρχείων

Η τελετή παράδοσης έγινε στην ταράτσα του Ι.Α.Μ.Υ στις 5 Ιουνίου ημέρα Σάββατο 2021 και ώρα 20:30 το βράδυ.

Τα μεταφρασμένα Οθωμανικά αρχεία έχουν αναφορές στην Ύδρα πριν και κατά τη διάρκεια της Επανάστασης. Τα αρχεία αποκτήθηκαν ύστερα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Ύδρας το 2016 και η μετάφρασή τους πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Μεσογειακών Σπουδών το 2021.

Περισσότερα

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Η θυσία των Ύδραίων για τη σωτηρία της Πύλου και της Σφακτηρίας, 1825

Ο Δήμος Ύδρας σε συνεργασία με τον Δήμο Πύλου Νέστορος και την Σχολή Ναυπηγών, Μηχανολόγων και Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου διοργάνωσε Διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα αφιερωμένη στην Μάχη της Σφακτηρίας και στην ιστορική έξοδο του θρυλικού πλοίου «Άρης»

Περισσότερα

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Ο Τιτάνιος Αγώνας του Ναυτικού της Ύδρας για τον ανεφοδιασμό του Μεσολογγίου

Ο Δήμος Ύδρας σε Συνεργασία με τον Δήμο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου διοργάνωσαν, την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα με θέμα «Ο Τιτάνιος Αγώνας του Ναυτικού της Ύδρας για τον ανεφοδιασμό του Μεσολογγίου».

Περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Τα Θρυλικά Σιτοκάραβα του 1821, η Δομή και ο Ρόλος τους στον Αγώνα της Ανεξαρτησίας

Επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 του ομογενειακού συνδέσμου της Βιέννης Hephaestus Wien–Österreichisch/Griechischer Integrationsverein

Περισσότερα

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Η Υγειονομική Υποδομή της προεπαναστατικής και Επαναστατικής Ύδρας

Ο Δήμος Ύδρας τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (07/04/2021), με μια Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα με θέμα : "Η Υγειονομική Υποδομή της προεπαναστατικής και Επαναστατικής Ύδρας".

Περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Υλοποιήθηκε σήμερα στην Ύδρα μας, μετά από διακόσια χρόνια, ψήφισμα των Προκρίτων του Νησιού με ημερομηνία 16 Μάϊου του 1821

Το εν λόγω ψήφισμα είχε στόχο να κινητροδοτήσει τη συμμετοχή των πληρωμάτων στον ναυτικό αγώνα των Υδραίων, παρέχοντας τους εγγυήσεις ότι σε περίπτωση που έχαναν τη ζωή τους στον πόλεμο η κοινότητα της Ύδρας θα αναλάμβανε τη συντήρηση των οικογενειών τους.

Περισσότερα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Ο Πρώτος Διοικητής της προεπαναστατικής Ύδρας, Γεώργιος Δήμας Βούλγαρης: Μια Επιτυχημένη Διοικητική Περίοδος για την Ύδρα;

Μία Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα του Δήμου Ύδρας, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Περισσότερα

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

7ο Διεθνές Πανεπιστήμιο "Ελληνική Γλώσσα - Πολιτισμός και ΜΜΕ"

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση "Ελληνική Γλώσσα - Πολιτισμός και ΜΜΕ", την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 20:00, μέσω της πλατφόρμας TEAMS σε σύνδεση με τον Δήμο Ύδρας, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Macquarie της Αυστραλίας και τον Όμιλο Ακαδημαϊκών της Βοστώνης, την οποία έχει θέσει υπό την αιγίδα του ο Δήμος Ύδρας και εντάσσεται στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Περισσότερα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Πολιτιστικού και Ψηφιακού Τουρισμού, του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας

Το συνέδριο θα διεξαχθεί από 1-3 Σεπτεμβρίου 2021 στην ανακαινισμένη αίθουσα του Δήμου μας "Μελίνα Μερκούρη" και θα ενταχθεί στο πρόγραμμα των επετειακών εορτασμών για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Περισσότερα

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Ο Δήμος Ύδρας, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, προσκαλεί όλους τους καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στο Νησί, να πάρουν μέρος σε μια ομαδική έκθεση ζωγραφικής, με θέμα την Επανάσταση του 1821

Για να τιμήσει η Ύδρα τα 200 χρόνια ύπαρξης του νεότερου Ελληνικού Κράτους και τη συμμετοχή της στον Αγώνα

Περισσότερα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

«Διερεύνηση της Δυνατότητας Καθιέρωσης της 27ης Μαρτίου ως Ημέρα Έναρξης της Επανάστασης στην Ύδρα»

Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα με Θέμα: «Διερεύνηση της Δυνατότητας Καθιέρωσης της 27ης Μαρτίου ως Ημέρα Έναρξης της Επανάστασης στην Ύδρα»

Περισσότερα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Η Ξακουστή Ναυμαχία του Γέροντα

Για τη Ναυμαχία στον κόλπο του Γέροντα μιλά ο Δήμαρχος Ύδρας και Διδάκτωρ Στρατηγικής Ανάλυσης στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων Γιώργος Κουκουδάκης

Περισσότερα

ΤΡΙΤΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής για μαθητές και μαθήτριες Ε' και Στ' Δημοτικού με θέμα: «Ο Ήρωάς μου, η Ηρωίδα μου»,

Για να τιμήσει η Ύδρα τα 200 χρόνια ύπαρξης του νεότερου Ελληνικού Κράτους και τη συμμετοχή της στον Αγώνα

Περισσότερα

ΤΡΙΤΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δοκιμίου για μαθητές και μαθήτριες Γ' Γυμνασίου, Α' και Β' Λυκείου με θέμα: «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 και Ναυτικός Αγώνας: Η συμβολή της Ύδρας στην ευόδωσή του»

Για να τιμήσει η Ύδρα τα 200 χρόνια ύπαρξης του νεότερου Ελληνικού Κράτους και τη συμμετοχή της στον Αγώνα

Περισσότερα

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ιστορικά ντοκιμαντέρ από την ΕΡΤ για τον εορτασμό των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση του 1821

Με την παραγωγή και προβολή τεσσάρων σειρών με ιστορικά ντοκιμαντέρ η ΕΡΤ θα εισφέρει στον εορτασμό του εθνικού ορόσημου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και την εθνική παλιγγενεσία.

Περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Με δοξολογία και καταθέσεις στεφάνων ολοκληρώθηκαν στην Ύδρα οι εκδηλώσεις "Κουντουριώτεια 2020"

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της 30ης Αυγούστου με κάθε επισημότητα ο εορτασμός της 85ης επετείου από τον θάνατο του πρώτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Υδραίου Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη.

Περισσότερα

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

«Η πολιτειακή φυσιογνωμία της Ύδρας προ-επαναστατικά και συγκριτική προσέγγιση με άλλες περιοχές της Ελλάδας»

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Αυγούστου το βράδυ στη βεράντα της ιστορικής οικίας Λάζαρου Κουντουριώτη, η επιστημονική ημερίδα με θέμα «Η πολιτειακή φυσιογνωμία της Ύδρας προ-επαναστατικά και συγκριτική προσέγγιση με άλλες περιοχές της Ελλάδας»

Περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Με τιμές στην ιστορία και τη γνώση γιορτάστηκαν τα φετινά Μιαούλεια στην Ύδρα

Σε ένα πραγματικά υπέροχο τοπίο με τον Ναύαρχο Ανδρέα Μιαούλη να στέκει στο Κάστρο επιβλητικά και τον εορτασμό να πραγματοποιείται στον ίδιο χώρο κάτω από τον περήφανο ανδριάντα του και τη θαλασσινή αύρα, κορυφώθηκε φέτος η γιορτή των Μιαουλείων που λόγω των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του Covid - 19 έγινε λιτά αλλά με απόλυτη ευσέβεια.

Περισσότερα

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Η Επετειακή Ομιλία του Αντιναυάρχου Π.Ν. ε.α. Δημητρίου Λισμάνη στη γιορτή των φετινών Μιαουλείων

Το Σάββατο 27 Ιουνίου στο Κάστρο του Ανδρέα Μιαούλη ο Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α. Δημήτριος Λισμάνης και μέλος της Επιτροπής "Η Ύδρα για το '21" μίλησε μετά τον Δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη, για την προεπαναστατική ζωή και δράση του μεγάλου Ήρωα της Ύδρας.

Περισσότερα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

«Σύγχρονες Ελληνοτουρκικές Σχέσεις»

Η ημερίδα με θέμα "Σύγχρονες Ελληνοτουρκικές Σχέσεις" έγινε στο πλαίσιο του εορτασμού των Μιαουλείων, με τον Δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη, Επίκουρο Καθηγητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων να έχει τον συντονισμό και την παρέμβαση και με ομιλητές, τους Κώστα Υφαντή, Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Κωνσταντίνο Φίλη, Εκτελεστικό Διευθυντή του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου.

Περισσότερα

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Η Ύδρα θα τιμήσει δύο Αμερικανούς μεγάλους Φιλέλληνες με κομβική δράση στην Επανάσταση του '21

Ο William Washington, ανιψιός του Α’ Προέδρου των Η.Π.Α. και ο George Jarvis γιος Αμερικανού Διπλωμάτη ήταν οι δύο Αμερικανοί μεγάλοι Φιλέλληνες με κομβική δράση και ρόλο στην Επανάσταση του 1821 και το νησί της Ύδρας. Πολέμησαν μαζί με τους Υδραίους Ναυμάχους και Πυρπολητές στην Επανάσταση του 1821.

Περισσότερα

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Αδελφοποίηση και κοινές διοργανώσεις των Δήμων Ύδρας, Σπετσών και Ψαρών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Οι τρεις ιστορικοί Δήμοι σε μία αναμνηστική τιμητική τελετή, θα εκκινήσουν την διαδικασία της υπογραφής του Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησής τους, που θα σηματοδοτήσει τις κοινές τους δυναμικές εορταστικές δράσεις.

Περισσότερα

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Με εξαιρετική επιτυχία η παρουσίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής και οι άξονες δράσεις της πρωτοβουλίας
"Η Ύδρα για το '21" στην Παλαιά Βουλή

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου το απόγευμα, η επίσημη παρουσίαση των μελών της Συμβουλευτικής Επιτροπής και οι άξονες δράσεις της πρωτοβουλίας "Η Ύδρα για το '21", από τον Δήμαρχο Ύδρας, και Πρόεδρο της Επιτροπής, Γιώργο Κουκουδάκη.

Περισσότερα

"Η Ύδρα για το '21"

Αναστοχασμός της Ιστορίας με το βλέμμα στο μέλλον

"Η Ύδρα για το '21"

Για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ο Δήμος Ύδρας, σχεδιάζει ένα επετειακό πρόγραμμα που θα εκτείνεται από το Β’ εξάμηνο του 2020 έως τον Δεκέμβριο του 2021.


Email επικοινωνίας