ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Η Ιερά Μητρόπολης Ύδρας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ύδρας διοργάνωσαν εσπερίδα με θέμα: "Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ"

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.ΕΦΡΑΙΜ πραγματοποιήθηκε επιτυχώς το εσπέρας της 23ης Ιουνίου 2021, στην Συνεδριακή αίθουσα του Ι. Καθεδρικού Ναού Ύδρας, η Εσπερίδα που οργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ύδρας με θέμα: "Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ"

Περισσότερα

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας συνδιοργανώνει με το Πολεμικό Μουσείο Έκθεση για τον Φιλελληνισμό, που φιλοξενείται στον χώρο του Ιστορικού Αρχείου - Μουσείου

Η Έκθεση για το Φιλελληνισμό διοργανώθηκε με αφορμή τα 200 χρόνια Ανεξαρτησίας της Ελλάδος, υλοποιήθηκε με την αγαστή συνεργασία των δύο Μουσείων και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Ιουνίου.

Περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Υλοποιήθηκε σήμερα στην Ύδρα μας, μετά από διακόσια χρόνια, ψήφισμα των Προκρίτων του Νησιού με ημερομηνία 16 Μάϊου του 1821

Το εν λόγω ψήφισμα είχε στόχο να κινητροδοτήσει τη συμμετοχή των πληρωμάτων στον ναυτικό αγώνα των Υδραίων, παρέχοντας τους εγγυήσεις ότι σε περίπτωση που έχαναν τη ζωή τους στον πόλεμο η κοινότητα της Ύδρας θα αναλάμβανε τη συντήρηση των οικογενειών τους.

Περισσότερα

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Ο Δήμος Ύδρας, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, προσκαλεί όλους τους καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στο Νησί, να πάρουν μέρος σε μια ομαδική έκθεση ζωγραφικής, με θέμα την Επανάσταση του 1821

Για να τιμήσει η Ύδρα τα 200 χρόνια ύπαρξης του νεότερου Ελληνικού Κράτους και τη συμμετοχή της στον Αγώνα

Περισσότερα

ΤΡΙΤΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής για μαθητές και μαθήτριες Ε' και Στ' Δημοτικού με θέμα: «Ο Ήρωάς μου, η Ηρωίδα μου»,

Για να τιμήσει η Ύδρα τα 200 χρόνια ύπαρξης του νεότερου Ελληνικού Κράτους και τη συμμετοχή της στον Αγώνα

Περισσότερα

ΤΡΙΤΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δοκιμίου για μαθητές και μαθήτριες Γ' Γυμνασίου, Α' και Β' Λυκείου με θέμα: «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 και Ναυτικός Αγώνας: Η συμβολή της Ύδρας στην ευόδωσή του»

Για να τιμήσει η Ύδρα τα 200 χρόνια ύπαρξης του νεότερου Ελληνικού Κράτους και τη συμμετοχή της στον Αγώνα

Περισσότερα

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020

Ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης συναντήθηκε με την Πρέσβη της Ιταλίας Patrizia Falcinelli

Συνάντηση με την Πρέσβη της Ιταλίας Patrizia Falcinelli πραγματοποίησε την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης

Περισσότερα

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020

Μεγάλη καλλιτεχνική έκθεση στο Αρχοντικό Τομπάζη το καλοκαίρι του 2021 για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

H ισόγεια αίθουσα 150 τετραγωνικών περίπου, του Αρχοντικού Τομπάζη, σημερινό παράρτημα της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών πρόκειται να επαναλειτουργήσει το καλοκαίρι του 2021, φιλοξενώντας μεγάλη καλλιτεχνική έκθεση.

Περισσότερα

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Πρόταση διεθνούς εκδήλωσης και δημιουργία σταθερού δικτύου πόλεων Φιλελληνισμού Ελληνισμός της διασποράς και Φιλελληνισμός 1821-2021

Η επέτειος του 1821 μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή δεσμών τιμής και θυσίας αλληλεγγύης ανάμεσα στους αδελφοποιημένους σε κοινούς, κοινωνικούς και απελευθερωτικούς αγώνες, λαούς και το ιστορικό έναυσμα θα δοθεί και πάλι με τη γνώση που οι ίδιοι πρωταγωνιστές των δρώμενων σε διεθνές επίπεδο καλούνται να παρουσιάσουν έργο.

Περισσότερα

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Εγκρίθηκε επισήμως από την "Επιτροπή ΕΛΛΑΔΑ 1821 - 2021" η πρότασή μας για το "Παγκόσμιο Δίκτυο Πόλεων Φιλελλήνων", με δεκαετές πλάνο δράσεων σε εκατοντάδες Δήμους της Ελλάδας και του κόσμου

Ο ΕλληνοΪταλικός Σύνδεσμος κατέθεσε την πρόταση προγράμματος δεκαετούς δράσης με το "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΩΝ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ" στην Επιτροπή ΕΛΛΑΔΑ 1821-2021 με κωδικό GR-02363, η οποία εγκρίθηκε και προχωράμε άμεσα στην υλοποίησή του υπό την Αιγίδα της Επιτροπής και εμπλεκομένων κρατικών φορέων, Ελλάδας και εξωτερικού.

Περισσότερα

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Με εξαιρετική επιτυχία η παρουσίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής και οι άξονες δράσεις της πρωτοβουλίας
"Η Ύδρα για το '21" στην Παλαιά Βουλή

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου το απόγευμα, η επίσημη παρουσίαση των μελών της Συμβουλευτικής Επιτροπής και οι άξονες δράσεις της πρωτοβουλίας "Η Ύδρα για το '21", από τον Δήμαρχο Ύδρας, και Πρόεδρο της Επιτροπής, Γιώργο Κουκουδάκη.

Περισσότερα

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Η Ύδρα θα τιμήσει δύο Αμερικανούς μεγάλους Φιλέλληνες με κομβική δράση στην Επανάσταση του '21

Ο William Washington, ανιψιός του Α’ Προέδρου των Η.Π.Α. και ο George Jarvis γιος Αμερικανού Διπλωμάτη ήταν οι δύο Αμερικανοί μεγάλοι Φιλέλληνες με κομβική δράση και ρόλο στην Επανάσταση του 1821 και το νησί της Ύδρας. Πολέμησαν μαζί με τους Υδραίους Ναυμάχους και Πυρπολητές στην Επανάσταση του 1821.

Περισσότερα

"Η Ύδρα για το '21"

Αναστοχασμός της Ιστορίας με το βλέμμα στο μέλλον

"Η Ύδρα για το '21"

Για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ο Δήμος Ύδρας, σχεδιάζει ένα επετειακό πρόγραμμα που θα εκτείνεται από το Β’ εξάμηνο του 2020 έως τον Δεκέμβριο του 2021.


Email επικοινωνίας