ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ

ΤΟΠΟΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΑ

Η χαρτογράφηση των κτηρίων της Ύδρας, των εκκλησιών και των τόπων εντός και εκτός του οικισμού, οι οποίοι συνδέονται με την Επανάσταση, θα συνθέσει την αφήγηση στη διάρκεια ενός in situ ιστορικού περιπάτου. Η δράση αυτή θα αποτελέσει ταυτόχρονα την βάση για την έκδοση ενός περιηγητικού και ιστορικού ενδιαφέροντος εντύπου, από τον Δήμο Ύδρας.

Οι καθιερωμένοι εκθεσιακοί χώροι του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας, της δημοτικής αίθουσας εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη», των μόνιμων συλλογών στην Ιστορική Οικία Λάζαρου Κουντουριώτη και την Οικία & Ατελιέ του Π. Τέτση, του Εκκλησιαστικού Βυζαντινού Μουσείου, αναμένεται να συμπληρωθούν από την επαναλειτουργία του Αρχοντικού Παύλου Κουντουριώτη και του εκθεσιακού χώρου της ΑΣΚΤ στο Αρχοντικό Τομπάζη-Σαχίνη αλλά και του Εργοτάξιου της Δημοτικής Αγοράς.

Αυτό το φιλόδοξο δίκτυο πολιτιστικών χώρων θα επεκτείνεται και σε άλλα σημεία του νησιού όπως το HYam Project στην πλατεία Μακαρίου, το υπό μετακίνηση Hydra School Project στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, στον χώρο του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ στα δημοτικά Σφαγεία (και οι τρεις οργανωτές έχουν εκδηλώσει ειδικό ενδιαφέρον για τον εορτασμό).

Άλλα επιπλέον σημεία βρίσκονται στον Ανοιχτό Χώρο Πολιτισμού «Μίλτος Σαχτούρης» στο Καμίνι, στη συνεδριακή αίθουσα του Καθεδρικού Ναού, στο Hydrama Theatre στον Βλυχό, στο γήπεδο, στο κεντρικό λιμάνι, στο Σινέ Γαρδένια κ.λπ.

"Η Ύδρα για το '21"

Αναστοχασμός της Ιστορίας με το βλέμμα στο μέλλον

"Η Ύδρα για το '21"

Για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ο Δήμος Ύδρας, σχεδιάζει ένα επετειακό πρόγραμμα που θα εκτείνεται από το Β’ εξάμηνο του 2020 έως τον Δεκέμβριο του 2021.


Email επικοινωνίας