ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Το πρόγραμμα των Μιαουλείων 2021, για τις επετειακές εκδηλώσεις 1821-2021

Τα Μιαούλεια είναι η μεγάλη γιορτή της Ύδρας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο προς το τέλος του Ιουνίου στην Ύδρα. Είναι εκδήλωσεις που είναι αφιερωμένες στην ναυτική πολεμική δράση του Ναύαρχου Ανδρέα Μιαούλη και των άλλων Υδραίων Ναυμάχων που προσέφεραν πολλά στον Αγώνα για την Απελευθέρωση του Έθνους.

Περισσότερα

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Τελετή Παράδοσης στο Ιστορικό Αρχείο και Μουσείο Ύδρας (Ι.Α.Μ.Υ) των Μεταφρασμένων Οθωμανικών Αρχείων

Η τελετή παράδοσης έγινε στην ταράτσα του Ι.Α.Μ.Υ στις 5 Ιουνίου ημέρα Σάββατο 2021 και ώρα 20:30 το βράδυ.

Τα μεταφρασμένα Οθωμανικά αρχεία έχουν αναφορές στην Ύδρα πριν και κατά τη διάρκεια της Επανάστασης. Τα αρχεία αποκτήθηκαν ύστερα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Ύδρας το 2016 και η μετάφρασή τους πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Μεσογειακών Σπουδών το 2021.

Περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Με δοξολογία και καταθέσεις στεφάνων ολοκληρώθηκαν στην Ύδρα οι εκδηλώσεις "Κουντουριώτεια 2020"

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της 30ης Αυγούστου με κάθε επισημότητα ο εορτασμός της 85ης επετείου από τον θάνατο του πρώτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Υδραίου Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη.

Περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Με τιμές στην ιστορία και τη γνώση γιορτάστηκαν τα φετινά Μιαούλεια στην Ύδρα

Σε ένα πραγματικά υπέροχο τοπίο με τον Ναύαρχο Ανδρέα Μιαούλη να στέκει στο Κάστρο επιβλητικά και τον εορτασμό να πραγματοποιείται στον ίδιο χώρο κάτω από τον περήφανο ανδριάντα του και τη θαλασσινή αύρα, κορυφώθηκε φέτος η γιορτή των Μιαουλείων που λόγω των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του Covid - 19 έγινε λιτά αλλά με απόλυτη ευσέβεια.

Περισσότερα

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Αδελφοποίηση και κοινές διοργανώσεις των Δήμων Ύδρας, Σπετσών και Ψαρών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Οι τρεις ιστορικοί Δήμοι σε μία αναμνηστική τιμητική τελετή, θα εκκινήσουν την διαδικασία της υπογραφής του Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησής τους, που θα σηματοδοτήσει τις κοινές τους δυναμικές εορταστικές δράσεις.

Περισσότερα

"Η Ύδρα για το '21"

Αναστοχασμός της Ιστορίας με το βλέμμα στο μέλλον

"Η Ύδρα για το '21"

Για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ο Δήμος Ύδρας, σχεδιάζει ένα επετειακό πρόγραμμα που θα εκτείνεται από το Β’ εξάμηνο του 2020 έως τον Δεκέμβριο του 2021.


Email επικοινωνίας