ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας της τοπικής αυτοδιοίκησης που αποτελεί πάγιο στόχο του Δήμου Ύδρας, ζητήθηκε από την Επιτροπή «Η Ύδρα για το ’21» να σχεδιάσει και να προτείνει μια σειρά εκθέσεων, πολιτιστικών εκδηλώσεων και επιστημονικών δράσεων.

Την κορυφή του τουριστικού ενδιαφέροντος της Ύδρας κατέχει το κοινό του πολιτιστικού τουρισμού.

Οι Γάλλοι, οι Αγγλόφωνοι και οι Γερμανοί επισκέπτες δεν αρκούνται πια σε μια απλή επίσκεψη μουσείων, μνημείων, αρχαιολογικών τόπων. Επιθυμούν και επιδιώκουν την εμβάθυνση των ιστορικών γνώσεων και την συμμετοχή στα βιώματα της τοπικής κοινωνίας.

Ο Δήμος Ύδρας θεώρησε λοιπόν τη διακοσιετηρίδα, μοναδική ευκαιρία, για να γνωρίσουμε καλύτερα και να προβάλουμε ταυτόχρονα όχι μόνο στην υδραϊκή νεολαία αλλά και στους ξένους φίλους ή απλούς επισκέπτες, τις ιδέες και τα οράματα της Ελληνικής Παλιγγενεσίας. Μια ευκαιρία επίσης να αναστοχαστούμε την ιστορία μας μαζί τους.

Επιθυμία μας είναι επίσης και η διεξαγωγή ορισμένων δράσεων στο εξωτερικό με συμπαραστάτες φίλους της Ύδρας, που αναδεικνύονται σε σημαντικούς σύγχρονους φιλέλληνες.

Ένα μεγάλο όμως κομμάτι του αρχιτεκτονικού και ιστορικού πλούτου του νησιού βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση επικίνδυνη ή και ερείπωσης. Επομένως για εμάς αυτή η επέτειος είναι επίσης μια υπενθύμιση και ένα «σήμα κινδύνου» για τη διάσωση και την αναστήλωση των μοναδικών αυτών κτηρίων και αρχοντικών.

Στην Ύδρα πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη του νησιού συνδέεται αναμφίβολα με την ποιοτική αναβάθμισή του.

"Η Ύδρα για το '21"

Αναστοχασμός της Ιστορίας με το βλέμμα στο μέλλον

"Η Ύδρα για το '21"

Για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ο Δήμος Ύδρας, σχεδιάζει ένα επετειακό πρόγραμμα που θα εκτείνεται από το Β’ εξάμηνο του 2020 έως τον Δεκέμβριο του 2021.


Email επικοινωνίας