ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης συναντήθηκε με την Πρέσβη της Ιταλίας Patrizia Falcinelli

Συνάντηση με την Πρέσβη της Ιταλίας Patrizia Falcinelli πραγματοποίησε την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης.

Συμφωνήθηκε να διοργανωθούν από κοινού εκδηλώσεις για τους Ιταλούς Φιλέλληνες που πολέμησαν μαζί με τους Υδραίους στην Επανάσταση του 1821.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Κουκουδάκης επεσήμανε στην κ. Falcinelli τη μεγάλη προσφορά του Φιλίτζε Καζέρτα, ο οποίος όπως αναφέρεται στον Όγδοο Τόμο των Αρχείων της Κοινότητας Ύδρας, με απόφαση των Προκρίτων του νησιού μας στις 8 Ιανουαρίου του 1822, ανακηρύχθηκε πολίτης της Ύδρας. Στο σκεπτικό τους οι Πρόκριτοι τονίζουν την αμισθί συμμετοχή του στις ναυμαχίες του Υδραϊκού Στόλου αλλά και τον Φιλελληνισμό του.

Ο κ. Κουκουδάκης αναφέρθηκε επίσης στον Ιωσήφ Κιάππε που υπηρέτησε ως Γραμματέας του Λάζαρου Κουντουριώτη, και τη μεγάλη του προσφορά στην κυκλοφορία το 1824 της εφημερίδας της Ύδρας «Ο Φίλος του Νόμου».

Τέλος ο Δήμαρχος εξέφρασε την πρόθεσή του σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να προτείνει την αναγόρευση της Σοφία Λόρεν σε επίτιμο Δημότη Ύδρας.

Πηγή: https://fonitisydras.com

Επιστροφή

"Η Ύδρα για το '21"

Αναστοχασμός της Ιστορίας με το βλέμμα στο μέλλον

"Η Ύδρα για το '21"

Για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ο Δήμος Ύδρας, σχεδιάζει ένα επετειακό πρόγραμμα που θα εκτείνεται από το Β’ εξάμηνο του 2020 έως τον Δεκέμβριο του 2021.


Email επικοινωνίας