ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Αδελφοποίηση και κοινές διοργανώσεις των Δήμων Ύδρας, Σπετσών και Ψαρών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Η συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη του Αγώνα της Ανεξαρτησίας και η επαναστατική αφετηρία της δημιουργίας του νεότερου και σύγχρονου ελληνικού κράτους, σηματοδοτεί μια εθνική απαίτηση αναστοχασμού και ένα κομβικό σημείο στην διαρκή διαδικασία αυτοσυνειδησίας.

Τα τρία νησιά που σχημάτισαν τον στόλο που έμελλε να γράψει χρυσές σελίδες στην ιστορία της Ελλάδας στα χρόνια του ξεσηκωμού, τότε που με κοινή δημοσίευση από τις διοικήσεις τους προς τους απανταχού Έλληνες έφτιαξαν το «Προκήρυγμα εθνικόν», σήμερα με μία συμβολική κίνηση ενώνονται εκ νέου σε κοινή τροχιά.

Τα τρία νησιά με τη μεγάλη ναυτική δύναμη κατά τον αγώνα, ένωσαν και πάλι τις δυνάμεις τους, 200 χρόνια μετά την Επανάσταση, σε συνάντηση που είχαν οι Δήμαρχοί τους στις 26 Φεβρουαρίου του 2020.

Οι Δήμαρχοι Ύδρας, Σπετσών και Ψαρών, Γιώργος Κουκουδάκης, Παναγιώτης Λυράκης και Κώστας Βρατσάνος, ύστερα από την αρχική απόφαση των τριών Δήμων για αδελφοποίησή τους εν όψει της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και κατόπιν των σχετικών αποφάσεων των Δημοτικών τους Συμβουλίων, έδωσαν τα χέρια και συναποφάσισαν το γενικό περίγραμμα των όρων του Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης καθώς και την διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων.

Οι τρεις ιστορικοί Δήμοι που θα κινηθούν στα νησιά τους με φιλόδοξα, σύγχρονα και εμπνευσμένα επετειακά προγράμματα θα εκκινήσουν την διαδικασία της υπογραφής του Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησής τους, που θα σηματοδοτήσει τις κοινές τους δυναμικές εορταστικές δράσεις.

Στη συνάντηση τους και στον φιλόξενο χώρο του ΠΟΙΑΘ στο Μικρολίμανο, ήταν παρόντες επίσης, ο Πρόεδρος του Ομίλου, Γιάννης Μαραγκουδάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ύδρας, Παναγιώτης Ράππας και η Αντιδήμαρχος Σπετσών Ευγενία Αθ. Φραγγιά.

Ο Δήμαρχος Ύδρας, Γ. Κουκουδάκης δήλωσε μετά τη συνάντηση: "Η τεράστια συνεισφορά των Νησιών μας στην Ελευθερία της Ελλάδας είναι σε όλους γνωστή. Όλοι μαζί ενωμένοι τιμούμε τη μεγάλη ιστορία των μικρών Νησιών μας."

Επιστροφή

"Η Ύδρα για το '21"

Αναστοχασμός της Ιστορίας με το βλέμμα στο μέλλον

"Η Ύδρα για το '21"

Για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ο Δήμος Ύδρας, σχεδιάζει ένα επετειακό πρόγραμμα που θα εκτείνεται από το Β’ εξάμηνο του 2020 έως τον Δεκέμβριο του 2021.


Email επικοινωνίας