ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας συνδιοργανώνει με το Πολεμικό Μουσείο Έκθεση για τον Φιλελληνισμό, που φιλοξενείται στον χώρο του Ιστορικού Αρχείου - Μουσείου

Το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας συνδιοργανώνει με το Πολεμικό Μουσείο Έκθεση για τον Φιλελληνισμό, που φιλοξενείται στον χώρο του Ιστορικού Αρχείου - Μουσείου.

Σε ειδικά ενημερωτικά πλαίσια διατρέχεται ολόκληρη η διαδρομή του σπουδαίου κινήματος του Φιλελληνισμού και η προσφορά γνωστών προσώπων Φιλελλήνων στην υπόθεση της Ελληνικής Επανάστασης. Παράλληλα φιλοξενούνται Ιστορικά κειμήλια και αρχειακά τεκμήρια των Φιλελλήνων Αγωνιστών του 1821.

Ο επισκέπτης μπορεί να δει πιστόλες, τρομπόνια, προσωπογραφίες και προσωπικά αντικείμενα των Φιλελλήνων, καθώς και φύλλα εφημερίδων της περιόδου της Επανάστασης.

Η Έκθεση για το Φιλελληνισμό διοργανώθηκε με αφορμή τα 200 χρόνια Ανεξαρτησίας της Ελλάδος, υλοποιήθηκε με την αγαστή συνεργασία των δύο Μουσείων και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Ιουνίου.

Επιστροφή

"Η Ύδρα για το '21"

Αναστοχασμός της Ιστορίας με το βλέμμα στο μέλλον

"Η Ύδρα για το '21"

Για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ο Δήμος Ύδρας, σχεδιάζει ένα επετειακό πρόγραμμα που θα εκτείνεται από το Β’ εξάμηνο του 2020 έως τον Δεκέμβριο του 2021.


Email επικοινωνίας